Bileşik, DeFi Kredisi Nasıl Çalışır?
Bileşik nedir ve nasıl çalışır? Bileşik, kullanıcıların varlıkları kilitleyebileceği ve bunları cTokens adı verilen yerel bir madeni parada belirtebileceği bir platformdur.

Bileşik, DeFi Kredisi Nasıl Çalışır?
Bileşik nedir ve nasıl çalışır? Bileşik, kullanıcıların varlıkları kilitleyebileceği ve bunları cTokens adı verilen yerel bir madeni parada belirtebileceği bir platformdur. cTokens daha sonra diğer varlıkları satın almak veya ödünç verilen eşyalardan bir faiz oranı kazanmak için kullanılır. Kullanıcılar ayrıca kredilerinin değeri yükseldiğinde cTokens'in değer kazanmasından da yararlanabilir. Platformun kapsamlı borç verme özellikleri ve büyük likidite havuzu sadık bir kitleyi kendine çekmiştir. Ve geliştirilmekte olan düzinelerce benzer proje var.
DeFi Swap Akıllı Sözleşmesi
DeFi kredisi, kullanıcıların kendi varlıklarını taahhüt etmeden sermaye elde etmeleri için harika bir yoldur. Bu kredi türü, dikkate değer bir istisna dışında, marj kredisine ve eşler arası krediye benzer. Marj kredisinde olduğu gibi, DeFi kredisinin de FCA tarafından düzenlenmesi muhtemeldir.
DeFi, borç vermeyi ve ödünç almayı kolaylaştırarak, kullanıcıların sermayeye anında ve bir aracıya güvenmeden erişmelerini sağlar. Standart kredi süreci, borçlunun kimliğinin ve mali geçmişinin doğrulanmasını içerir. Bununla birlikte, DeFi, kullanıcıların bu aracıları atlamalarına izin vererek, iş yapmanın genel maliyetini azaltır.
DeFi takası, bağımsız olarak çalışmak için akıllı sözleşme teknolojisini kullanır. Akıllı sözleşme kodu şeffaf ve değişmezdir, böylece platform insan müdahalesi olmadan çalışabilir. Bu, DeFi kullanıcılarının kendi fonlarından herhangi birini yatırmak zorunda kalmadan kripto yatırımı ve kredi ürünleriyle etkileşime girmesine olanak tanır. Sadece kripto cüzdanlarını DeFi platformuna bağlarlar ve katılmak istedikleri hizmeti seçerler.
Birleştirmek
Kripto para birimini teminat olarak kullanan DeFi Lending, insanların kripto varlıklarına karşı borç para almasına olanak tanır. Kredi kontrolü yapılmamakta ve kullanıcılara varlıklarının değerine göre belirli bir miktarda borçlanma gücü verilmektedir. Borçlu, ödünç aldığı tutarın faizinden sorumludur. Bir kullanıcı daha fazla borç almak istediğinde, daha fazla varlık ekleyerek Borçlanma Gücünü artırabilir.
Bileşik protokolü, Metamask Web 3.0 cüzdanında çalışan izinsiz bir protokoldür. Kripto cüzdanı ve internet bağlantısı olan herkes tarafından erişilebilir. Taraflar arasında doğrudan etkileşime izin vererek, faiz oranlarını ve teminatı ele alarak çalışır. Bileşik protokolü, bir karşı taraf ihtiyacını ortadan kaldırır ve tüm süreci şeffaf hale getirir.
C Tokenler
DeFi Lending, kredi vermek için bir kripto para birimi olan cToken'ı kullanır. Bu protokol, belirli bir miktarda kripto ödünç almanıza ve ardından krediyi likit bir fona yerleştirerek faiz kazanmanıza olanak tanır. Bu, kimliğinizi ifşa etmeden kredinizden faiz kazanmanızı sağlar. Karşılığında, likit bir piyasaya koyduğunuz jetona eşdeğer yerel bir cToken alırsınız. Bu, kripto para biriminizden kazandığınız faiz arttıkça cToken'inizin değerinin artacağı anlamına gelir. Ayrıca, ilk başta hesabınıza koyduğunuz cToken'ları geri ödedikten sonra geri alabilirsiniz.
cTokens, borç verenler kripto varlıklarını Bileşik protokolüne yatırdığında üretilir. ERC20 standardını temel alırlar ve dönüştürülebilirler. Alınıp satılabilirler ve merkezi olmayan uygulamalarda kullanılırlar. Her cToken bir ETH cüzdanıyla basılıyor ve tüm süreç otomatik hale geliyor. Üstelik kullanıcılar istedikleri zaman hesaplarından diledikleri miktarda para çekebilirler. Altta yatan varlığın değeri yükselirse, kullanıcılar cToken'ları kolayca nakde çevirebilir ve parayı borç verene iade edebilir.
APY
DeFi Lending, geleneksel tasarruf hesaplarından ve para piyasası fonlarından daha yüksek faiz oranı ödeyen bir yatırımdır. Geleneksel bir tasarruf hesabına para yatırmak mütevazı bir %0,5 ila %0,7 APY getirebilirken, bir Bileşik kredi havuzuna USDC yatırmak size %9,09 APY kadar kazandırabilir. DeFi kredisi, DeFi kredi protokolünde 30 milyar dolardan fazla kilitli olan Ethereum'un en popüler kullanım örneklerinden biridir.
DeFi Lending, belirteçler ve sabit paralar için para piyasaları oluşturmak için Aave ve Bileşik protokolünü kullanır. Para piyasası çalışmaya başladığında, borç veren olmak isteyen kullanıcılar token tedarik edebilir. Daha sonra mevcut APY arzına dayalı olarak jetonları için faiz almaya başlarlar.
Yatırım Havuzu
DeFi Lending'in Yatırım havuzu portföyünüzü çeşitlendirmek için iyi bir seçenek olsa da, ilgili risklerin farkında olmalısınız. Her şeyden önce, özellikle büyük işlemler yaparken Ethereum ile ilişkili işlem ücretleri yüksek olabilir. Neyse ki, daha düşük gaz ücretlerine sahip başka blok zincirleri var. Ethereum yerine Layer-1 gibi başka bir ağ türü kullanmayı düşünebilirsiniz.
Bu tür merkezi olmayan kredilerle ilişkili bir diğer önemli risk, düzenleyici gözetim eksikliğidir. Bankaların aksine, merkezi olmayan platformlar, bireylerin herhangi bir üçüncü tarafa güvenmeden borç veren olmalarına izin verir. Varlıklarını başkalarına ödünç verebilir ve onlardan faiz kazanabilirler. Kredilerin hızlı ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için, merkezi olmayan kredi platformları, bireyleri yatırımcılara bağlamak için kredi havuzlarından yararlanır.